WIJKCENTRUM DE KOLK/OUD GEDAAN JONG GELEERD

De Kolk introduceert de Stichting Oud Gedaan Jong Geleerd (OGJG) in Ede West/het centrum. Bewoners kunnen kosteloos deelnemen.

Stichting Oud geleerd Jong gedaan streeft naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is.

Om hieraan een bijdrage te kunnen leveren, organiseert OGJG interactieve seniorencolleges, gegeven door studenten van verschillende faculteiten van universiteiten/hbo’s.


De colleges zijn cognitief uitdagend en verbindt generaties met elkaar door middel van het delen van kennis. Want persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd!

Ambassadeur van OGJG; Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder zou zeggen tegen ouderen die twijfelen: ‘Doe het, doe het’.

Op het moment dat je een college gaat volgen, krijgen je hersenen een beloning in de vorm van prikkels. (bekend van TV colleges bij MAX en DWDD).

ZO ZORGEN WE VOOR VERBINDING

Participatie voor ouderen door ontmoeting. Door samen aan de gang te gaan, ontstaat er onderlinge cohesie bij senioren.

Het mede aanpakken van mogelijke eenzaamheid onder senioren en het stimuleren van senioren, het brein te gebruiken en trainen.

VOOR WIE

Voor senioren uit de omliggende wijken.

WANNEER

vrijdag 27 mei 2022
vrijdag 14 oktober 2022

OMSCHRIJVING VAN DE PLEK

Wijkcentrum de Kolk. U gaat het pad naar achteren langs de lange sparrenhaag naast café de Vink in het centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *