Koffieluitjes Indische Buurt

Koffieluitjes Indische Buurt is eind 2014 ontstaan naar aanleiding van een burgerinitiatief op verzoek van de Gemeente Ede. Doel van dit initiatief was het verbeteren en vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de Indische Buurt. Omdat er al diverse activiteiten voor kinderen werden georganiseerd, werd besloten ons te gaan richten op senioren.

Flyeren vonden wij geen goed idee, veel mensen moeten een drempel over, die bereik je niet met een flyer. Het werd persoonlijk uitnodigen aan de deur en aan de hand meenemen.

De groep begon steeds meer te groeien en door te luisteren naar de wensen van de groep zijn we gaan uitbreiden van alleen een koffie uurtje, naar ook een activiteit en een haakochtend. In de loop van de tijd is het haakuurtje een kaart/ spelletjesochtend geworden. We vinden het belangrijk om elke keer te blijven kijken hoe de extra ochtend wordt ingevuld. De ochtenden variƫren van sport, spel tot muziek. De activiteiten worden door de mensen zelf bepaald wat zorgt voor veel draagvlak voor de activiteiten.

De groep begon steeds meer te groeien en door te luisteren naar de wensen van de groep zijn we gaan uitbreiden van alleen een koffie uurtje, naar ook een activiteit en een haakochtend. In de loop van de tijd is het haakuurtje een kaart/ spelletjesochtend geworden. We vinden het belangrijk om elke keer te blijven kijken hoe de extra ochtend wordt ingevuld. De ochtenden variƫren van sport, spel tot muziek. De activiteiten worden door de mensen zelf bepaald wat zorgt voor veel draagvlak voor de activiteiten

Flyeren vonden wij geen goed idee, veel mensen moeten een drempel over, die bereik je niet met een flyer. Het werd persoonlijk uitnodigen aan de deur en aan de hand meenemen.

Nu, bijna 8 jaar later tellen telt Koffieluitjes Indische Buurt een groep van 32 mensen, van senioren, vrijwilligers tot chauffeurs.

Het mooie van Koffieluitjes is dat er onderling fijne vriendschappen en contacten ontstaan die buiten de contactmomenten van Koffieluitjes verder gaan. Daarmee wordt het sociale netwerk nog meer vergroot. Mensen gaan tussendoor koffie bij elkaar drinken, koken samen en zijn er ook in de moeilijkere tijden voor elkaar.

Meer info over de activiteiten van Koffieluitjes kunt u vinden op de website: https://www.koffieluitjesede.nl