Edes Wijn en Bier Gilde

Wijn maken en bier brouwen

Al in de middeleeuwen was het brouwen van bier in Nederland een vorm van huisvlijt, daar kwam verandering in tijdens de industriƫle revolutie, begin negentiende eeuw, kwam daar een einde aan.

Tegenwoordig wordt het brouwen van bier, maken van wijn en het bereiden van likeur gezien als leuke hobby.

In 1992 introduceerde wijlen Rob Biesta het wijn maken en bier brouwen in Ede, na ruim dertig jaar is het nog steeds een actieve vereniging die elke tweede donderdag van de maand bij elkaar komt in ons buurthuis. Het Edes Wijn en Bier Gilde geeft lessen in al deze disciplines. Daarnaast worden leden begeleid in hun hobby en leren alle leden van elkaar.

In 1992 introduceerde wijlen Rob Biesta het wijn maken en bier brouwen in Ede, na ruim dertig jaar is het nog steeds een actieve vereniging die elke tweede donderdag van de maand bij elkaar komt in ons buurthuis.Het Edes Wijn en Bier Gilde geeft lessen in al deze disciplines. Daarnaast worden leden begeleid in hun hobby en leren alle leden van elkaar.

Lijkt deze hobby u wat of wilt u er meer van weten , neem dan gerust contact op met het secretariaat van het Edes Wijn en Bier gilde. Bel 0622544294 of mail:secretaris@edeswijnenbiergilde.nl Website: http//:www.edeswijnenbiergilde.nl en je bent van harte welkom.