Ons nieuwe wijkcentrum, De Nieuwe Kolk


Het college van burgemeester en wethouders wil een nieuw buurthuis voor Ede-West bouwen bij de Multifunctionele accommodatie Het Startpunt in Ede. Het buurthuis vervangt het even verderop gelegen De Kolk, dat zwaar verouderd is. Het nieuwe pand moet er in 2024 staan.
Zo begint het nieuwsbericht van de gemeente in Ede Stad van 24 februari. Na jarenlang zoeken en praten samen met de gemeente en adviesbureaus is het eindelijk zover. We weten waar De Kolk haar nieuwe onderkomen krijgt. Er komt een nieuw gebouw, midden in de wijk en op een plek die voor iedereen goed bereikbaar is. Bij de school Het Startpunt wordt een nieuw wijkcentrum gebouwd. Een moderne en comfortabele huiskamer midden in de buurt!
Wethouder Jan Pieter van der Schans zegt: “De Kolk heeft een belangrijke functie als ontmoetingsplaats en als huiskamer van de buurt, ik ben ook heel blij dat we nu aan de slag kunnen om een nieuw pand te gaan bouwen”. Wij zijn blij met de erkenning en met het nieuwe Wijkcentrum.
Het zal nog even duren voor de nieuwe Kolk er staat. De gemeente moet het bouwplan uitwerken, en een architect zal het moeten ontwerpen, aannemers zullen het moeten bouwen maar in 2024 moet het gebouw er staan!
Tot die tijd blijft De Kolk draaien in het oude gebouw. Het wordt na alle corona perikelen weer steeds drukker en dankzij een aantal vrijwilligers steeds huiselijker.

Het bestuur Trudy, Jan, Anneke en Marcel feliciteert de vrijwilligers en bezoekers met het nieuw te bouwen onderkomen!!

De Kolk introduceert : De huiskamer.

De ontmoetingsruimte is door een aantal vrijwilligers grondig onder handen genomen. Er is geschilderd, geruild met lampen en er zijn nieuwe meubels neergezet. Het is een huiskamer geworden, het kloppend hart van De Kolk, met dank aan de vrijwilligers die tijdens de coronapauze hard gewerkt hebben!
Die huiskamer gaat meer gebruikt worden. Er is ruimte voor koffiedrinken, lezen, kaart- en andere spellen. Biljarters zijn welkom, darten en tafelvoetballen kan weer. Kom er gebruik van maken!

Huiskamer ook op zaterdagmiddag open.

Als de wens er is, kan De Kolk ook op zaterdagmiddag open gaan voor huiskameractiviteiten; voor bijvoorbeeld kaart-, biljart- of sjoelclub. Heeft u interesse, heeft u een idee, kom langs en overleg met onze beheerder of barmedewerkers. Laat ons weten of u en wanneer (tijd) wilt komen, dan zorgen wij dat we bij voldoende aanmeldingen alvast gaan starten

Activiteiten in De Kolk

Na alle coronamaatregelen starten de activiteiten in de Kolk weer op. Er is nog ruimte bij teken- en schildergroepen, bij de naailes en de houtsnijlessen. Kom eens kijken bij de gym- en bewegingsactiviteiten. Er is weer van alles te doen.

In April start de buurttafel weer. U hoort nog welke datum, welke dag. Het menu staat al vast. De eerste tafel staat in het teken van Pannegies, de Veluwse feestmaaltijd.

Kom gezellig koffie/thee drinken en kijk wat er te doen is.

Gemeenteraadsverkiezingen
Op 16 maart zijn er weer verkiezingen en zoals vanouds is De Kolk die dag weer een stembureau. Kom stemmen, er is die dag voor iedereen koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *